Team

Maurice Bom

Maurice Bom

Huisarts, BIG nr: 09020115201

Een korte introductie van mijzelf; Ik ben in 1989 als arts afgestudeerd en wilde de wijde wereld in. Hiervoor ben ik een tropenopleiding met chirurgie en gynaecologie ter voorbereiding gaan doen. Kwam vervolgens in 1992 in Zimbabwe terecht in een streekziekenhuis waar ik een totaal andere cultuur en wijze van gezondheidszorg meemaakte. Deze jaren hebben mij zeker gevormd. Na terugkomst dacht ik dat de zorg op een hoger niveau verbeterd moest worden en volgde ik een Master opleiding in publieke gezondheidszorg. Ik ben in Brazilië gaan werken voor Lepra en Tuberculose, met het Nationale Programma. Wederom een prachtige ervaring, maar na 3 jaar miste ik het patiëntencontact. Met deze bagage ben ik mij in 2002 gaan vormen tot huisarts. Dit vak doe ik tot de dag van vandaag met heel veel plezier en gedrevenheid. Goede zorg wordt op patiënten niveau bepaald. Als huisarts kun je hier op bepaalde momenten in iemands leven een belangrijke rol in spelen. Samen met mijn partner hebben wij een zoon (1998) en een dochter (1999)

Marc van der Pas

Marc van der Pas

Huisarts, BIG nr: 59909274701

Als huisarts hou ik van een open en vriendelijke werkwijze. Samen met mijn collega’s wil ik moderne huisartsenzorg leveren zonder daarbij de persoonlijke band met de patiënt uit het oog te verliezen. Ik ben geboren in 1981 en opgegroeid in Amsterdam Oost. In 2007 ben ik afgestudeerd als arts aan de Universiteit van Amsterdam - AMC. Ik heb korte tijd als basisarts op afdeling interne geneeskunde van het Lucas Andreas ziekenhuis in Amsterdam West gewerkt en op de eerste hulp van het Flevo ziekenhuis in Almere. Met deze ervaring op zak, ben ik in 2009 aan de huisartsopleiding aan het AMC begonnen, die ik begin 2012 met succes afrondde. Daarop heb ik voor een half jaar als huisarts op Curaçao gewerkt. Ik heb als aandachtsgebied kleine chirurgie, ontstekingsremmende injecties en palliatieve zorg (zorg in de laatste levensfase). Ik werk met zeer veel plezier in de multiculturele wijk Zuidoost. Ik ben getrouwd en heb 2 dochters (2010 en 2013).

Addy van der Woude

Addy van der Woude

Huisarts, BIG nr: 89909571101

Ik werk sinds ik huisarts geworden ben met veel plezier in Amsterdam Zuidoost. Hiervoor was dat in de wijk Holendrecht maar vanaf februari 2018 in Ganzenhoef.
Ik ben zelf opgegroeid in de buurten Bullewijk en Holendrecht. Daar heb ik ook op de basisschool gezeten. Op diezelfde basisschool wist ik al dat ik dokter wilde worden. Tijdens de studie geneeskunde aan de VU was voor mij al snel duidelijk dat ik huisarts wilde worden. Het fijne van huisarts vind ik het afwisselende. Geen dag is hetzelfde. Tijdens mijn spreekuren zie ik allerlei verschillende mensen, van allerlei verschillende leeftijden en met allerlei verschillende problemen voorbijkomen. Voor ik huisarts werd heb ik een jaar in een verpleeghuis gewerkt. Tijdens de huisartsenopleiding heb ik extra ervaring gekregen in de psychiatrie, reumatologie, spoedeisende eerste hulp en in de kindergeneeskunde. Ook heb ik in huisartsenpraktijken in Amsterdam zuid en in Osdorp gewerkt.
Ik vind het extra bijzonder dat ik dichtbij de buurt waar ik ben opgegroeid, samen met u, mag werken aan uw gezondheid. Ik wens u uiteraard een uitstekende gezondheid maar mocht het nodig zijn, zie ik u graag op het spreekuur.

Job Scherer

Job Scherer

Huisarts, BIG nr: 19918066201

Ik werk sinds oktober 2021 bij Huisartsen Ganzenhoef. Ik ben huisarts sinds 2021. Als arts heb ik eerder gewerkt in het ziekenhuis en in een psychiatrische kliniek. Mijn opleiding tot huisarts heb ik in Amsterdam gevolgd. Na meerdere keren als waarnemend huisarts ingevallen te hebben bij Huisartsen Ganzenhoef, werk ik nu met veel enthousiasme als vaste waarnemer op elke donderdag.

AIOS

AIOS

Huisarts in opleiding

Vanaf 1 juni zal een nieuwe huisarts in opleiding starten bij Huisartsen Ganzenhoef.

Harriët

Harriët

Doktersassistente

Ik werk sinds 2020 met veel plezier bij Huisartsen Ganzenhoef. Sinds 2008 ben ik doktersassistente. Ik heb voor Huisartsen Ganzenhoef in verschillende huisartspraktijken gewerkt in Amsterdam en Almere. Zelf ben ik opgegroeid en woon ik ook in Amsterdam Zuidoost.

Monica

Monica

Doktersassistente

Is dokters-assistent bij huisartsen Ganzenhoef sinds 2021.

Nafisa

Nafisa

Doktersassitente

Is dokters-assistent bij huisartsen Ganzenhoef sinds 2023.

Yasmine

Yasmine

Doktersassitente

Is dokters-assistent bij huisartsen Ganzenhoef sinds 2023.

Andjenie

Andjenie

Doktersassistente

Is dokters-assistent bij huisartsen Ganzenhoef sinds 2023.

Deborah

Deborah

POH somatiek

Sinds 2023 werk ik volledig als praktijkondersteuner bij Huisartsen Ganzenhoef. Ik ben in 2004 begonnen als doktersassistente en heb ervaring in de huisartspraktijk en als doktersassistente op de spoedeisende hulp. Ik werk sinds 2018 bij Huisartsen Ganzenhoef als doktersassistente. In 2019 ben ik de opleiding tot praktijkondersteuner somatiek begonnen en na die succesvol afgerond te hebben, ben ik sinds 2020 ook werkzaam als praktijkondersteuner somatiek bij Huisartsen Ganzenhoef. Ik ben zelf opgegroeid in Amsterdam Zuidoost en woon er nog steeds met veel plezier.

Ank van Baar

Ank van Baar

POH somatiek

Ank van Baar werkt bij ons sinds 2021 als praktijkondersteuner somatiek.

Louisa Yeboah

Louisa Yeboah

Praktijkondersteuner ouderenzorg (POH-O)

In 2011 behaalde ik mijn verpleegkundige diploma en aansluitend heb ik een aantal specialisaties en aanvullende opleidingen gedaan.
Vanaf mei 2023 ben ik werkzaam als POH-ouderen bij huisartsenpraktijk Ganzenhoef.
Ik houd mij voornamelijk bezig met ouderenzorg. Daarbij richt ik mij op de zorgbehoeften van de kwetsbare oudere patiënt. Het gaat hierbij om het dagelijks functioneren, zowel lichamelijk, sociaal als psychisch. Ik voer controles uit, bied begeleiding bij medicatiegebruik en geef voorlichting over ziektebeelden.
Ik werk nauw samen met de huisartsen, waardoor de zorg goed op elkaar is afgestemd.

Keetje de Boer

Keetje de Boer

POH-GGZ

Vanaf 1978 ben ik werkzaam als verpleegkundige in de gezondheidszorg. Mijn eerste werkervaring was op ”polikliniek ganzenhoef”. Daarna heb ik gewerkt in o.a. het AMC, een opvanghuis voor alleenstaande moeders en in verschillende asielzoekerscentra. De laatste 8 jaar ben ik werkzaam als psycho/sociaal therapeut in een praktijk voor geestelijke gezondheidzorg waar ik jeugd, volwassenen en gezinnen ondersteun. Mijn interesse is altijd het geestelijk welzijn van de mens geweest en de wijze waarop zijn/haar verhaal invloed heeft op het lichaam en de geest.
Praten, luisteren en creatief met de gesprekken omgaan, gebruik ik om geestelijk welzijn te verbeteren en met u op zoek te gaan naar oplossingen voor problemen die U ervaart. Vertrouwen en openheid is daarbij belangrijk.

In de praktijk ondersteun ik de huisartsen, Marc en Maurice, met de vragen die u hebt over uw geestelijke welzijn of van uw kinderen. U kunt een afspraak maken in overleg met de huisartsen.
Ik ben getrouwd en heb 3 volwassen kinderen. Naast mijn werk vind ik het leuk om mijn kennis steeds meer uit te breiden, te zingen en creatief bezig te zijn met klei of steen.

Ingrid Sporkslede

Ingrid Sporkslede

POH GGZ

Mijn naam is Ingrid Sporkslede. Ik werk al 40 jaar in de gezondheidszorg, waarvan de laatste 20 jaar als sociaal psychiatrisch verpleegkundige (SPV). Ik ben sinds 2006 werkzaam bij Arkin als SPV en als praktijkondersteuner bij verschillende huisartspraktijken; in februari 2019 ben ik begonnen bij Huisartsen Ganzenhoef.

In de loop der jaren ben ik me steeds meer gaan richten op transculturele problematiek, waaronder Winti.
Enerzijds vanwege mijn eigen achtergrond, maar vooral ook omdat ik merkte dat daar behoefte aan is. Nederland wordt steeds diverser qua culturele en religieuze achtergronden. Dat kan andere vraagstukken en andere benaderingswijzen met zich meebrengen in de zorg.
Als winticonsulent en transcultureel werker help ik mensen van niet-Westerse culturen, die soms een andere verklaring hebben voor hun ziekte dan die wordt gegeven in de reguliere zorg. Het traject dat met hen wordt opgestart sluit dan vaak niet aan bij hun eigen ideeën en overtuigingen. Mijn aanpak wordt altijd ingezet als tweesporen beleid; samen met de behandelaar laat ik de Westerse en niet-Westerse behandelingen op elkaar aansluiten.

Ik vind het belangrijk dat iedereen gehoord wordt en dat iedereen voelt dat hij/zij hier serieus genomen wordt met zijn/haar klachten. Ik sta open voor alle mensen, culturen, religies en achtergronden. Mensen nemen zoals ze zijn, staat bij mij hoog in het vaandel.

Leanne Beukers

Leanne Beukers

POH sociaal domein

In april 2019 ben ik begonnen als Praktijkondersteuner Sociaal Domein. Patiënten worden door de huisartsen naar mij doorverwezen als er op meerdere levensgebieden problemen of vragen zijn. Ik kan meedenken over oplossingen en mogelijkheden in het sociale en maatschappelijke domein en eventueel passende hulp en ondersteuning aanvragen. Waarbij we vooral gebruik willen maken van de mogelijkheden die de Bijlmer biedt. En dat is best veel weet ik omdat ik naast mijn baan bij de huisartsen ook werk in een sociaal wijkteam in de Bijlmer.
Ik werk met veel plezier in de huisartsenpraktijk. Het leuke aan mijn werk in de Bijlmer is de diversiteit van mensen met wie ik in aanraking kom. Ik vind het een uitdaging om telkens weer opnieuw samen te kijken wat helpt en nodig is om verder te komen.

Hilda Brouwer

Hilda Brouwer

Praktijkmanager

Vanaf mei 2019 ben ik werkzaam als praktijkmanager bij Huisartsen Ganzenhoef. Ik houd mij bezig met niet-patiënt-gebonden werkzaamheden. Mijn belangrijkste taak is de huisartsen
ontzorgen bij de organisatie en bedrijfsvoering. Dit doe ik met plezier en hart & ziel.
Praktisch gezien betekent dit dat ik werk aan de organisatie van de huisartsenzorg en eerstelijnszorg. Personeelsmanagement is hierbij een belangrijk onderdeel. We zijn een hecht team en ik besteed veel aandacht aan het welzijn van de medewerkers en deskundigheidsbevordering. Verder draag ik bij aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg. In de huisartspraktijk zijn meerdere processen die daarvoor lopen. De praktijk doet mee aan projecten in de wijk en de stad, gericht op verbetering van zorg en zorgvernieuwing. Begeleiding en organisatie van deze projecten en processen is een belangrijke taak van de praktijkmanager. Lopende projecten zijn bijvoorbeeld Krachtige Basiszorg, OZO Verbindzorg en het initiëren van Positieve Gezondheid in de praktijk.
Een ander belangrijk aandachtspunt is het bevorderen van samenwerking met andere organisaties in Amsterdam Zuidoost. Het gaat hierbij om Wijkgericht werken met als doel verbetering van het welzijn van de bewoners van Zuidoost.
Ik ben werkzaam in meerdere huisartsenpraktijken en medische centra in de regio van Amsterdam. Iedere praktijk heeft haar eigenheid en er zijn altijd verschillen, maar overal staat een hoge mate van kwaliteit en toegankelijke zorg bovenaan.
Mijn achtergrond is divers, ik ben verpleegkundige niet praktiserend met specialisatie in de psychiatrie en cardiologie; ben afgestudeerd als bedrijfskundig HR Manager en een postmaster in Master Health Administration. Ik volg graag nieuwe ontwikkelingen op en leer iedere dag bij.
In mijn vrije tijd ben ik actief voor het Rode Kruis, mijn grote liefde is mijn inzet als vrijwillig personeelsfunctionaris tijdens de 4-daagse van Nijmegen. Dan zorg ik achter de schermen, samen met een collega, voor de bijna 900 vrijwilligers die zich inzetten voor de wandelaars.
Je hebt het misschien al ontdekt: Dat wat ik doe heeft altijd te maken met het welzijn van mensen.