Nieuws

Verandering van de naam van ons portaal Gezond.nl naar HuisartsDichtbij

Onze online patiëntomgeving Gezond.nl heet vanaf 7 februari Huisarts Dichtbij.

Alles werkt hetzelfde alleen de naam is anders!
U kunt:
• Online een afspraak maken
• Herhaalmedicatie aanvragen
• Beveiligd een bericht sturen naar de huisarts, of andere zorgverleners
• Uw labuitslagen inzien
• Zelfmetingen invoeren
• Uw medisch dossier bekijken

U kunt via onze website naar de inlogpagina van Huisarts Dichtbij:

Klik op ‘Huisarts Dichtbij’ en log in met uw DigiD.

Of u gaat naar de website huisartsdichtbij.nl om gelijk in te loggen met uw DigiD.

Heeft u vragen over Huisarts Dichtbij? Dan kunt u mailen naar hulp@huisartsdichtbij.nl of bellen naar 053-2065021.

Zie voor meer uitleg in “over HuisartsDichtbij” wat de mogelijkheden zijn.

Vacature doktersassistent bij Huisartsen Ganzenhoef

Ga jij mee met ons volgend teamuitje naar het buitenland?
Wij zijn in verband met doorgroei van onze huidige collega op zoek naar:

Doktersassistente m/v voor 3-4 dagen in de week

Jij bent:
Een enthousiaste gediplomeerde doktersassistente die graag meewerkt in een vooruitstrevende huisartsenpraktijk. Je hebt een collegiale houding en kunt goed zelfstandig werken. De beste zorg aan onze patiënten geven, daar draag je graag aan bij.
Samen met 5 collega’s ben je de spin in het web in de praktijk. De taken zijn veelzijdig en divers. Je hebt de mogelijkheid om een eigen spreekuur te organiseren. Bovendien hebben we het zo georganiseerd dat er ook mogelijkheden zijn om vanuit huis te werken. Meerdere talen spreken is een pre. Engels is vereist.

Wij zijn:
Een moderne praktijk met een collegiaal en betrokken team en een fijne werksfeer. Ons team bestaat uit 3 huisartsen, 6 doktersassistenten, 3 POH-s, 2 POH-ggz, 1 POH-sociaal domein, een POH- ouderen en een praktijkmanager. De patiëntenpopulatie is gevarieerd met een grote etnische diversiteit.

Met elkaar bieden we:
Kwalitatief de beste en passende zorg, waarbij persoonlijke aandacht voorop staat. We volgen ontwikkelingen in de eerstelijnszorg en de praktijk is NHG geaccrediteerd. We leren van elkaar dankzij de fijne onderlinge samenwerking, door intervisie voor jou & je collega’s, bijscholingen en training.

De werkdagen zijn in overleg, het liefst ben je op donderdag beschikbaar. Wij bieden een gezonde lunch, marktconform salaris en arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Huisartsenzorg. Afgelopen jaar zijn wij met het hele team naar het buitenland gegaan als teamuitje.

De vacature is met uitzicht op een vaste aanstelling. Wij investeren graag in jou!

Doe je mee? Stuur dan je motivatiebrief en curriculum naar info@huisartsenganzenhoef.nl . Voor meer informatie staat huisarts Addy van der Woude je graag te woord. Tel. 020 235 21 21.
Ons adres is Huisartsen Ganzenhoef. Bijlmerdreef 1071, 1103 TT Amsterdam.
Website: www.huisartsenganzenhoef.nl

Praktijk accreditatie

Met blijdschap en veel trots kunnen wij mededelen dat wij onze praktijk-accreditatie hebben verlengd! Dit houdt in dat de praktijk nog steeds voldoet aan een lange lijst kwaliteitsvoorwaardes. Om dit keurmerk te verkrijgen wordt de praktijk onderworpen aan een terugkerende controle. Praktijk accreditering zorgt er voor dat een praktijk zich blijft ontwikkelen en verbeteren om zo goed mogelijke zorg te kunnen leveren.

Nieuwe huisarts in opleiding

Per maart 2022 start Tesss Brik bij ons haar opleiding tot huisarts. Tessa heeft haar geneeskunde opleiding gedaan aan het LUMC. Daarna heeft zij gewerkt op een afdeling neurologie, SEH en verslavingsgeneeskunde in Den Haag. Tegelijk met haar opleiding tot huisarts doet zij ook promotieonderzoek aan de UvA/AMC.

Nieuwe doktersassistent Monica en vertrek doktersassistent Llamja

Vanaf november 2021 is Monica bij ons begonnen als nieuwe doktersassistent. Zij is een ervaren dokterassistent die wij met veel plezier in ons team hebben verwelkomd. Van doktersassistent Llamja hebben wij helaas afscheid genomen.

Huisarts in opleiding

Vanaf 1 maart zijn wij gestart met het opleiden van huisartsen. Dat betekent dat gedurende een heel jaar er een huiarts in opleiding werkzaam is bij Huisartsen Ganzenhoef. Op 1 maart is Sander Huttenhuis bij ons begonnen (zie ook bij team).
Een huisarts in opleiding is een afgestudeerde basisarts die vaak ook al als arts in het ziekenhuis werkervaring heeft opgedaan. Dokter van der Pas en dokter Bom zijn dit jaar de opleiders.
U kunt dus ook gezien worden door de huisarts in opleiding. Hij doet zelfstandig spreekuur, maar wordt nauw begeleid door ons als opleider. Ook bespreken we de consulten na.
Tijdens een consult kan u gevraagd worden of het gesprek opgenomen mag worden. De video-opnames worden alleen gebruikt voor opleidingsdoeleinden en worden altijd na gebruik gewist. Er zal altijd toestemming gevraagd worden voordat een opname gestart wordt en u heeft altijd het recht te weigeren.

Vertrek Guylene

Met spijt moet ik meedelen dat Guylene onze praktijkondersteuner somatiek bij Huisartsen Ganzenhoef is vertrokken. Zij heeft besloten een opleiding tot verpleegkundige te volgen. Guylene was een van onze vroegste werknemers. Wij wensen haar veel succes met haar verdere loopbaan. De patienten die bij haar kwamen worden overgenomen door onze 2 andere praktijkondersteuners somatiek Samira en Deborah.

Zuidoost, Huisartsen Ganzenhoef, media en politiek

In deze coronatijd heeft de media en ook de politiek geregeld aandacht voor Amsterdam Zuidoost. Ook omdat in ons stadsdeel de hoeveelheid covid-19 besmettingen bijzonder hoog is. Vaak komt zowel media als politiek bij Huisartsen Ganzenhoef uit voor onze kijk op de zaak. Hier enkele links naar artikelen en foto’s: Trouw, NRC, Sigrid KaagParool

Digitaal toegang tot uw dossier

Vanaf 1 juli heeft iedere patient recht op digitale toegang tot zijn of haar dossier. Bij Huisartsen Ganzenhoef hebben we dat geregeld via het portaal. Op “over het portaal” kunt u daar meer over lezen. U kunt de dokterassistente vragen u aan te melden voor het portaal. Voor meer informatie kunt u ook kijken naar deze informatie film.

Project Krachtige Basiszorg

Sinds 2019 is Huisartsen Ganzenhoef gestart met een 2 jaar durend project Krachtige Basiszorg. Het is een proef in samenwerking met Zilveren Kruis en het AOF (Achterstand Ondersteunings Fonds).
De praktijk krijgt een vergoeding voor meer tijd voor de patient (15 minuten ipv 10 minuten) en om meer dan gemiddeld personeel te kunnen inzetten. Verder worden banden aangehaald en onderhouden met organisaties in de wijk die sociale en/of maatschappelijke ondersteuning bieden aan bewoners in de wijk.

Krachtige basiszorg is een vernieuwende integrale aanpak gericht op bewoners met hoge gezondheidsrisico’s en problemen in meerdere leefdomeinen.

Het is een manier van kijken, leren en doen door álle professionals op gebied van zorg, sociaal welzijn en preventie in de wijk. Ze delen kennis en informatie en gaan met de klant op zoek naar een integrale oplossing van het probleem.

Het resultaat? Professionals kunnen beter hun werk doen, klanten plukken de vruchten van zorg- en dienstverlening op maat en de zorgkosten verminderen significant!

Nieuwe praktijkondersteuner POH GGZ Ingrid Sporkslede

Vanaf februari 2019 is Ingrid Sporkslede bij ons begonnen. Zij werkt bij ons op dinsdag en vervult net als Keetje de Boer bij ons de functie van POH GGZ. De POH GGZ is een speciale therapeut werkzaam voor patiënten met psychische klachten. Via uw huisarts kunt u een afspraak krijgen bij deze GGZ-praktijkondersteuner om meer opheldering te krijgen over uw psychische problemen of voor verdere begeleiding en behandeling van uw psychische klachten. Zie voor meer informatie de pagina’s zorgaanbod en team van onze website.

Avondspreekuur verplaatst naar de maandag

Vanaf maandag 29 oktober zal het avondspreekuur op de maandag zijn in plaats van de woensdag. Daarbij is het avondspreekuur uitgebreid en loopt het tot 21:00 uur. Het avondspreekuur wordt elke week door een van de 3 huisartsen uitgevoerd en is op afspraak.

Nieuwe huisarts en dokters-assistenten

Vanaf februari 2018 is dokter Addy van der Woude bij ons begonnen als 3e vaste huisarts. Dokter van der Woude heeft de afgelopen 5 jaar als huisarts in Zuidoost gewerkt en kent de buurt als geen ander. Wij zijn dan ook zeer verheugd met haar komst. Zij is dinsdag en donderdag de hele dag en maandag en woensdag de ochtenden aanwezig. Met de groei van de praktijk zullen haar dagen uitbreiden. Celine Smit en Deborah Samuels zijn per begin 2018 respectievelijk halverwege februari 2018 bij ons begonnen als aanvulling op ons dokters-assistenten team. Tezamen met Nikki Teljoarubun die eind 2017 al was begonnen als POH GGZ, zijn wij nu voorbereid op de verdere groei en ontwikkeling van praktijk Huisartsen Ganzenhoef.

Praktijk-accreditatie

Met blijdschap en veel trots kunnen wij mededelen dat wij per januari 2018 een geaccrediteerde praktijk zijn! Dit houdt in dat de praktijk voldoet aan een lange lijst kwaliteitsvoorwaardes. Om dit keurmerk te verkrijgen wordt de praktijk onderworpen aan een terugkerende controle. Praktijk accreditering zorgt er voor dat een praktijk zich blijft ontwikkelen en verbeteren om zo goed mogelijke zorg te kunnen leveren.

Patiënt tevredenheidsonderzoek

Afgelopen maart heeft Huisartsen Ganzenhoef een patiënt tevredenheidsonderzoek uitgevoerd bij een willekeurig geselecteerd deel van de patiënten in onze praktijk. Wij zijn trots te kunnen melden dat de oordelen zeer goed waren. Desalniettemin zullen wij ons blijven inspannen de praktijk te verbeteren. Zie voor meer informatie en de resultaten op de pagina feedback.

Praktijkstart van het jaar award 2015-2016

Met trots en veel vreugde kunnen wij meedelen dat Huisartsen Ganzenhoef de praktijkstart van het jaar award 2015-2016 van de Landelijke Huisarts Vereniging (LHV) heeft gewonnen. Deze prijs maakt ons nog gemotiveerder om verder te gaan met het opbouwen van een mooie en gastvrije huisartspraktijk, zoals wij denken dat het hoort te zijn.

POH-s en POH-GGZ

Sinds het begin van 2016 zijn bij ons Guylene Tchinda en Keetje de Boer gestart. Guylene Tchinda is praktijkondersteuner somatiek. Zij doet de controles van mensen met suikerziekte in de praktijk en patiënten die in het verleden een hart of vaataandoening hebben gehad en niet meer in het ziekenhuis gecontroleerd worden. Ook begeleidt zij mensen die willen stoppen met roken. Keetje de Boer is praktijkondersteuner GGZ. Zij ziet mensen uit de praktijk met psychische problemen en klachten. U kunt via de huisarts een afspraak bij haar krijgen indien gewenst.

Verandering werkdagen artsen

Vanaf de week van maandag 11 januari heeft dr. van der Pas op maandag spreekuur in plaats van dinsdag. Zijn overige spreekuurdagen zijn woensdag t/m vrijdag. Dr. Bom zal op dinsdag gaan werken in plaats van donderdag. Zijn spreekuurdagen zijn maandag t/m woensdag en vrijdag.

De nieuwe app!

Het is nu ook mogelijk uw gezondheidszaken online bij ons te regelen. U kunt telefonisch een account aanvragen, of door langs te komen op de praktijk. Vervolgens kunt u na ingelogd te hebben online een afspraak inplannen, chronische medicatie herhalen, een vraag per email stellen of uitslagen van onderzoeken bekijken.